Prof.Dr. Üstün DÖKMEN Söyleşisi

Psikolog, yazar ve televizyon programcısı ve Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Üstün Dökmen, Kemaliye Hacı Ali Akın Meslek Yüksekokulu Öğrencileri ile bir araya geldi.

Kemaliye Hacı Ali Akın Meslek Yüksekokulunda düzenlenen söyleşi programında Kemaliye’nin doğa güzelliklerinden övgü ile bahseden Dökmen, Kemaliye’nin yetiştirdiği önemli isimlere de değindi. Söyleşi süresince çocukların gelişimi ve eğitimi, kadın-erkek ilişkileri, insanların hayata bakışı, astroloji, bilim, insan davranışları alanında çeşitli bilgiler aktaran Dökmen, toplum tarafından ezberletilen kalıpların dışına çıkılması gerektiğine vurgu yaptı.

Katılımcılara müzik ve kitap konusunda tavsiyelerde bulunan Dökmen: “Sergey Rahmaninov, Hacı Arif Bey, Neşet Ertaş dinleyin; Orhan Kemal’i, Yaşar Kemal’i, Dostoyevski’yi okuyun. İki avucunun arasında kitap tutup okumayan toplumun iki yakası da bir araya gelmez ” şeklinde konuştu.

Söyleşinin ardından Kemaliye Belediye Başkanı Mustafa Haznedar ve Kemaliye Hacı Ali Akın Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. M. Hanifi Aysöndü tarafından Dökmen’e hediye takdim edildi.