“İstanbul Efendisi” Kemaliye’de

Üniversitemiz Tiyatro Kulübü tarafından Musahipzade Celal’in yazdığı  “İstanbul Efendisi “ adlı oyun Kemaliye Hacı Ali Akın Yüksekokulu’nda sahnelendi.

Yüksekokulumuz Konferans Salonunda düzenlenen  oyuna öğretim elamanları, öğrenciler ve   kalabalık bir izleyici topluluğu katıldı.

Yönetmenliğini Hıdır Akkaya, Genel Sanat Yönetmenliğini Şerif Yurt, Süpervizörlüğünü Yrd. Doç. Dr. Serap Uzuner Yurt, kostüm sorumluluğunu Melisa Geyik, ışık kumada sorumluluğunu Yunus Emre Köktepe, ses kumanda sorumluluğunu Sercan Derdiyok üstlendiği  “İstanbul Efendisi”’nin oyuncu kadrosu; Şengül Yıldı, Ömer Can Türk, Feride Karadeniz, Esma Nur Çiftçi, Ali Osman Kalaycıoğlu, Seda Nur Serin, Yunus Kurnaz, Yusuf Köse, Gamze Çağlar, Emir Can Duyum, Mehmet Erdi Çiçek, Ecem Ulaşlı, Nurhüda Kalkan, Halit Ertem’den oluşuyor.

Bir “İstanbul efendisi” olan Savleti Efendi, kızı Esma’yı evlendirmek amacıyla bir damat adayı arayışına girmesi;  ancak gerek yöntemleri, gerekse Esma’ya aşık olan Safi Çelebi’nin çabaları karşısındaki tutumunu eğlenceli olaylar dizisi olarak  anlatan  oyun, tek perdelik  komedi olarak sergilendi.  Kostüm ve müzikleri ile izleyiciden büyük beğeni topladı.

DSC_8820 DSC_8832 DSC_8886
DSC_8923 DSC_8853 DSC_8849